top of page
Search
  • Writer's pictureVladimir Pejić

ROG Azoth Moonlight NX Snow na testu

ROG AZOTH tastatura se vratila u moj studio, ali sada u ovoj beloj varijanti sa zaista neverovatnim NX SNOW svičevima.



Iako sam recenziju za ovaj model već pravio, ovo je ipak nešto drugačija zverka. Pre svega ova boja joj barem 1000x bolje stoji od one crne, što je gledajući stnadrdni model bilo gotovo nezamislivo jer je skoro pa idealan sam po sebi, ali eto ova verzija mi se svidela još više.


Možda i razlog za to leži u tome da su nijanse ovih boja koje je krase tako lepo dizajnirane da se savršeno uklope, a vidi se da su itekako pazili da kompletna tasattura ne bude jednolična. Tako da ovde imamo dosta različitih boja, nijansi i linija koje se savršeno presecaju.


Sa Azoth modelom ASUS je inače originalno predstavio nešto pšto je do tog momenta bilo nezamislivo za ovaj brend - hot swap mogućnost, fabrički podzmazane svičeve sa neverovatnim tock tock zvukom koji krasi i neke od najskupljih custom tastatura današnjice i čitav uradi sam kit za manuelno podmazivanje svega što se podmazati može, jer ovde imate i tu mast za podmazivanje, pa čak i kist i još neke stvari koje ni ne znam šta su, jer se ne bavim ovim magijama uopšte.


Ekrančić je i dalje tu, OLED naravno i ovo je stvar koja po meni podiže vrednost ovoj tastaturi za nekoliko nivoa, jer potpuno eliminiše potrebu korišćenja onog preglomaznog i zaista užasnog softvera zvanog Armory Crate. da budem iskren, mogućnosti koje nudi su zaista sjajne i ne postoji to što vi tamo ne možete podesiti ali meni koji testiram sve i svašta, sa gomilom tih malih SDK modula za svaki proizvod koji ga podržava ovaj softver vam može zauzeti popriličnu količinu gigabajta na disku i samim pokretanjem i solidnu količinu radne memorije.


Pa mi ovakva tastatura gde klikom na ovaj taster prebacujem različite module podešavanja na njoj samoj pravi veliku uslugu u praksi.


Materijali koji je krase su najviše moguće klase kvaliteta, ali i nivoa završne obrade, a posebno mi se dopada i blaga hrapavost kapica koja kreira vrlo prirodan grip prsta na njoj.


Naravno za kraj ovog nešto kraćeg pregleda osvrnuću se na nove NX SNOW prekidače, jer kada je Azoth prvi put bio kod mene, bio je to NX RED model, koji je bio vrlo impresivan, ali ovo za novi SNOW svitch to sve podiže još dodatno, ali za nekoliko nivoa.




Taj isti NX SNOW me je impresionirao kod onog SCOPE II 96 modela i sve to se može preneti i na ovu tastaturu, sa jednom dodatnom i vrlo velikom distinkcijom - a to je još bolja stabilizacija i sveukupno prigušenje zvuka, jer je AZOTH ipak tastatura najviše moguće klase, a to pogotovo ima težinu kada znamo da je u pitanju ASUS ROG proizvod. Tako da, ako razmišljate o novoj ROG tastaturi, bacite oko na tih par modela koji donose ove nove NX SNOW svičeve jer su zaista neverovatni.


87 views0 comments
bottom of page