top of page
Search
  • Writer's pictureVladimir Pejić

Nemoj kupovati 4G / 5G ruter, kupi PROŠIRIVI RUTER

ASUS ruteri opremljeni su tehnologijama koje će zadovoljiti potrebe i najzahtevnijih korisnika, tj. ASUS ruteri su nakrcati opcijama bitnih za konfigurisanje i prilagođavanje uređaja koji koriste žične, i pre svega bežične mreže. Navešćemo jedan od primera. Ako nekim slučajem otkaže internet u kući, vašeg internet provajdera, a vi morate da obezbedite internet celom domu, to može da se reši na jedan praktičan način koji verujemo da ste svi imali priliku da isprobate. Naime, u tom slučaju morali biste da uključite hot spot na vašem telefonu, kao bi i drugi ukućani mogli da koriste internet sa vašeg telefona. Ali tu nastaju oni malo/veliki problemi. Prvi i osnovni problem je da pokrivenost deljene 4G ili 5G mobilne internet mreže sa vašeg telefona ne može da pokrije dovoljno dobro signal unutar objekta u kome boravite, te se postavlja jednostavno pitanje – kako to rešiti?

ASUS ima rešenje - Plug & Share koncept!


Za početak bitno je znati da, svi ASUS proširivi ruteri koji imaju USB port imaju i funkciju pod nazivom Mobile Tethering. Zašto je to bitno i kako ceo sistem funkcioniše? Veoma jednostavno! Neophodno je USB kablom povezati vaš ruter sa mobilnim telefonom, gde će ruter imati veoma jednostavan zadatak, a to je da distribuira mobilni 4G ili 5G internet sa vašeg telefona preko ASUS proširivog rutera širom vašeg doma ili poslovnog prostora, mnogo bolje i daleko “proširenije” nego što bi to mogao vaš mobilni telefon uključenjem hot spot opcije.


Ovo umnogome olakšava dosta toga. Na primer ne morate da kupujete 4G ili 5G modem. Možete da koristite vas stari telefon u kome se nalazi SIM kartica samo za internet. Šta više možete da ponesete svoj ruter na odmor, povežete ga na mobilni telefon, i cela porodica može da uživa u blagodatima odlične internet konekcije bez prekida.


Ukoliko je vaše poslovno okruženje takvo da često putujete, a treba vam internet konekcija bez prekida, dodatni pametni telefon uz ovaj ruter može biti vaše mobilno internet rešenje.


Koliko je jednostavno sve podesiti?


Zahvaljujući funkcionalnosti mobilnog povezivanja, imate mogućnost da povežete pametni telefon sa vašim ASUS proširivim ruterom i delite njegovu 4G ili 5G internet vezu preko pomenutog rutera, a sve što treba da uradite je da pravilno konfigurišete ASUS ruter tako da dobije glavnu vezu preko USB porta , a kasnije distribuirate ovu vezu preko Wi-Fi-a vašeg ASUS proširivog rutera sa ostalim uređajima u vašem okruženju. Nikad jednostavnije zar ne?


Naša preporuka (gde kupiti):


https://gigatron.rs/ruteri/asus-ruter-rtax53u-439761

https://gigatron.rs/ruteri/asus-tuf-gaming-ax3000-v2-ruter-489020

https://gigatron.rs/ruteri/asus-rtax59u-aimesh-ruter-54542614 views0 comments

Comments


bottom of page