top of page
Search
  • Writer's pictureVladimir Pejić

DESTROYER II - VRHUNSKA GEJMING MAŠINA - Powered by ASUS Edition



Kao što sam i ranije naveo ASUS-u trebaju novija i bolja kućišta, to je jedan segment koji moraju malo da modernizuju. Ovde sam imao par situacija gde neki od otvora smetaju modernijem pozicioniranju vrlo specifičnih kablova za USB konekcije i slično, a i samo kućište koliko god bilo prostrano uopšte nije prilagođeno E ATX pločama, što je stvarno veliki promašaj u dizajniranju, s obzirom da je ovo jedno od tri aktivno dostupna ASUS kućišta na tržištima uopšte. To je konkretno zamerka ako ste zagriženi za to da objedinite sve komponente u jednaku ili sličnu temu tj brend.


Ono što se u sistemu sjajno uklopilo su novi AIO kuler i ova matična ploča jer koriste identičan dot matrix ili anime led sistem prikaza ukrasnih animacija ali i podataka. A posebno mi se dopada to što je ASUS poradio i na novom načinu LGA1700 montaže sa specijalnim dizajnom navoja gde se osigurava bolje prianjanje kulera na površinu procesora - svi znamo da je ovo jedan od većih problema LGA1700 dizajna zbog čega se procesori uglavnom pregrevaju u praksi. Mala zamerka ide za nemogućnost rotacije samog ukrasnog dela baze kulera - ja sam kuler montirao po logici da su cevi sa desne strane, ali ovde one ipak idu dole.


Sve ovo je bilo vrlo zabavno za sklapanje, bez ikakvih poteškoća jer ipak se radi i o nekim od najkvalitetnijih komponenti trenutno na ovim prostorima. Nisam fan ovog 12VHPWR adaptera iskreno, možda bi uz neku customizaciju to moglo privlačnije da se uradi ili da se bira neko ATX 3.0 napajanje sa jednim direktnim kablom, ali ovde je to tako moralo.




105 views0 comments

Kommentare


bottom of page