top of page
Search
  • Writer's pictureVladimir Pejić

ASUS ROG Delta S Wireless


Pozdrav svima, u moj studio je na testiranje stigao jedan interesantan bežični headset, reč je o ASUS ROG Delta S Wireless modelu i ovo je možda i prvi ASUSov headset nakon dugo vremena koji me je oduševio svojim minimalističkim izgledom, tj nedostatkom bilo kakve suvišne rasvete!


Krenimo prvo od klase u kojoj se ovaj Delta S Wireless nalazi - reč je dakle o bežičnom headsetu za gaming, sa zero lag Wireless konekcijom na 2.4GHz i regularnom Bluetooth konekcijom za manje zahtevne korisnike. Ovo se može i okarakterisati kao model headseta koji donosi najširu podršku za urešaje i gaming scenarije. Kako se danas oni hard core modeli prave da ponude samo 2.4GHz-nu konekciju, bez BT-a ovaj Delta S Wirless deluje kao sjajno osveženje.


Dizajn je i prepoznatljiv ali i vrlo unikatan, a apsolutno svaka, pa i najmanja površina ovog headseta čulu dodira jasno daje do znanja da se na kvalitetu materijala nije štedelo. Rajf i jastučići dele najfiniju proteinsku kožu, dok je ostatak kombinacija superfine plastike spolja i metalne konstrukcije ili osnove iznutra. Rezultat ovoga je da čak i pri najvećem maltretiranju korisnik nikada neće čuti nijedan jedini neželjeni zvuk koji bi umanjio celokupan utisak.

Trouglaste školjke kriju u sebi 50mm-ske ASUS Essence drajvere, a reč je naravno o Neodymium magnet rešenju sa impedansom od 32 Ohm-a i frekventnim rasponom od 20 do 20.000 Hz.


Sam headset na sebi krije dosta interesantnih rešenja, pa tako u ovoj sekciji gde bi očekivali mikrofon koji se izvlači, Delta S Wireless krije USB Type C dongle, koji će npr biti idealan za Playstation 5 konekciju jer se i vizuelno savršeno uklapa u njegovu liniju. Druga stvar su ove komande gde pored standardnih kontrola imate i ovaj jedan multi taster gde u zavisnosti od broja pritisaka možete kontrolisati multimediju, uparivati nove uređaje sa headsetom itd.


E sad, sam headset se u gejmerskoj upotrebi više oslanja na pasivnu izolaciju ambijentalne buke, samom silom pritiska rajfa, dok ona mnogo bitnija funkcija svakom gejmeru je ugrađena u mikrofon, ili mikrofone i zove se AI Beamforming. U teoriji headset koristi više mikrofona za razdvajanje glasa korisnika i buke u kojoj se on nalazi, gasi ono neženejeno koliko je moguće i nudi čistiji fokus na sam glas. U praksi to zvuči ovako.Ono što ja npr. u 90% slučajeva kod bežičnih headsetova ne volim je sve vezano za bateriju. Te je malog kapaciteta, te proizvođači na silu guraju rasvetu, pa se brzo potroše i onda treba čekati nekoliko sati da se headset napuni, jer to ide jako sporo. Delta S Wireless kao model sa vrlo malom masom ima odličnu autonomiju od 25 časova, a podržana je i fast charge opcija gde za npr. 15min punjenja dobijate 3 sata normalne upotrebe.


I ništa manje važan dodatak svemu ovome je i mogućnost zamene jastučića, gde ove pomalo vrele od proteinske kože možete lako zameniti za ove Hibridne ROG jastučiće, što je fensi naziv za verziju od tkanine.


Naravno upotreba headseta je na svim platformama vrlo jednostavni plug and play potez, pa je isto tako i na PC-u, međutim ako na PC-u želite veću kontrolu, Armory Crate ima specijalan softverski modul za ovaj headset gde se baš detaljno možete poigrati sa mogućnostima i podešavanjima a dobićete i neke dodatke dostupne samo na PC-u!


Ono što je kod gejming headsetova dosta bitno je kvalitet zvuka naravno i Delta S Wireless poseduje vrlo jak gaming DNK, kad to kažem mislim na potpuno ravan ili flat osnovni profil zvuka. Ovo je dosta bitno za virtuelizaciju budući da omogućava jači fokus na najviše tonove. S druge strane ovaj Flat profil je gledajući krajnjeg korisnika zanimljiv tek manjini, budući da ne poseduje ni najmanju trunku bilo kakvog low enda ili bass efekata. Za ovo ćete morati ipak koristiti i PC i aktivirati takav audio profil u softveru. Oni koji planiraju koristiti headset na konzolama neće imati takvu mogućnost nažalost.Finalna ocena je skup utisaka o samom kvalitetu izrade, masi i komforu ovog headseta na glavi, autonomiji i brzom punjenju baterije i naravno zvuku. Od mene headset zasluženo odnosi Zlatnu medalju, sa napomenom da preporučujem PC upotrebu za izvlačenje najviše njegovih mogućnosti!49 views0 comments

Comments


bottom of page